Semi zwevende betonnen bordestrap met stalen hekwerk

Betonnen trappen

Betonnen trappen

Beton is een materiaal met toekomst, zeker als men specifiek kijkt naar betaalbare en luxe trappen. Beton is een mengsel van zand, cement en grind. Een betonnen trap wordt doorgaans prefab gemaakt, maar wij bij Allstairs willen ons onderscheiden door geen standaard trappen te leveren, maar dìe unieke trap waar u al zolang van droomt. De doorgaans massiviteit van dit materiaal wordt door Allstairs geminimaliseerd.

Wij hebben projecten gedaan waarbij spiltrappen en steektrappen met zwevende betontreden uitgevoerd zijn. Daarnaast zijn er ook semi-zwevende trappen mogelijk als kwartslag- en halfslag trap. Voor betonnen trappen dienen de wanden constructief sterk genoeg te zijn. Door toepassing van zwevende en semi-zwevende treden krijgt de trap, ondanks het robuuste beton, toch een transparant karakter.

Dat beton alleen nog maar grijs is met saaie structuren, is een opvatting die allang tot het verleden behoort. Er zijn meerdere kleuren en afwerkingen mogelijk voor wat betreft het uitvoeren van een betonnen trap. Hierbij valt te denken aan een gerold of gezaagd oppervlak, en kun je kiezen uit de kleuren grijs, wit of antraciet. Ook uw zintuigen kunnen geprikkeld worden tot het realiseren van uw unieke betonnen trap. Betontrappen kunnen heel goed gecombineerd worden met RVS en glas.

Beton kan zeer goed toegepast worden als contrastmateriaal bij gietvloeren, steenachtige vloeren of parketvloeren. Betonnen spiltrappen kunnen bij uitstek toegepast worden als design hoofdtrap in een kantoorgebouw, als vluchttrap of als trap naar een balkon of dakterras. De uitvoering van de spil en hekwerken kan in gepoedercoat staal of RVS, met knieregels of verticale spijlen. Bij spiltrappen zal de spil in gegrond staal uitgevoerd moeten worden aangezien de zwevende betontreden in het werk aan de spil gelast worden.  Ook kunnen de balustrades en vide hekwerken met glaspanelen worden uitgevoerd, al dan niet in vol glas met glas adapters of als glaspanelen bevestigd in RVS glasklemmen tussen de balusters.

 

Een betonnen trap kent, zoals u hier boven al hebt kunnen lezen, tal van mogelijkheden. Ten eerste is beton stevig, geeft het een veilig en solide gevoel, is het duurzaam en het materiaal is relatief goedkoop. Beton kan zware lasten dragen en de sterkte is aan te passen door een andere samenstelling van het beton te nemen. Nog een voordeel van een betonnen trap is dat deze vuurbestendig is, waar veel aandacht aan wordt besteed tijdens de ontwerpfase van een huis of gebouw. Beton heeft van huis uit een wat industriële uitstraling maar door er één of meerdere technieken op los te laten, bijvoorbeeld kleurtoevoegingen of verschillende profielen, kan er beslist een heel mooi kunstwerk neergezet worden.

Betonnen trappen zijn eigenlijk hele ‘gemakkelijke’ trappen, het ontzorgt de gebruiker, omdat deze trappen relatief weinig onderhoud vergen. Regelmatig schoonmaken is voldoende om jarenlang plezier te hebben van uw trap. Wel moet men er rekening mee houden, dat bij temperatuurverschillen het beton scheurtjes kan gaan vertonen. Hier kan zeker iets aan gedaan worden, maar mocht u dat niet wensen, dan vinden we zeker een trap die precies aan uw verwachtingen voldoet.

Wilt u een duurzaam, solide en onderhoudsarme trap, maar tevens een oogstrelend kunstwerk vanwege de vele mogelijkheden die beton biedt, laat u dan gerust informeren door ons, dan kijken wij wat wij voor u kunnen betekenen om uw droomtrap te verwezenlijken. En misschien bruist uzelf wel van bijzondere ideeën, ook dan kunnen wij zeker samen iets moois tot stand brengen. Kom graag met uw wensen bij ons, dan komen wij daar vast en zeker samen uit. Uw wens is onze uitdaging.

Bekijk meer trappen