Open steektrap met zwevende beuken treden

Moderne houten trappen

Moderne houten trappen

Hout is een eeuwenoud product. Onze voorvaderen bouwden al huizen en trappen van hout. Waar vroeger de trap alleen gebruikt werd als ladder om van beneden naar boven te komen, wordt nu steeds meer aandacht besteed aan design en details. Zo is de trap geëvolueerd van een functionele vurenhouten trap naar een ware eyecatcher in uiteenlopende hardhout soorten. Een moderne houten trap combineert zich het beste vanuit twee werelden. Een strakke RVS of glazen constructie gecombineerd met houten treden die warmte en sfeer geven aan het interieur.

Een moderne houten trap past bij uitstek in een modern huis met een strak interieur, maar verrassend genoeg past een zelfde trap ook prima in een karakteristiek grachtenpand. Door de trap te voorzien van zwevende treden geeft u uw woning een ruimtelijke en transparante uitstraling. Zelfs wanneer er sprake is van weinig ruimte, kan er een ruimtebesparende moderne houten trap geplaatst worden, geheel volgens uw wensen. Door de veelheid aan mogelijkheden en variaties in details wordt ook een ruimtebesparende trap een designtrap van formaat, één die gezien mag worden. Een moderne houten trap wordt veelal gecombineerd met een mooie RVS  of glazen balustrade waarmee het ‘designgehalte’ verhoogd wordt.

De mogelijkheden bij moderne houten trappen zijn eindeloos, van een spiltrap, halfslagtrap tot een bloktrap aan toe en alles wat daar tussen in zit. In een moderne houten trap kan veel variatie worden aangebracht en ook in de afwerking kunnen specifieke details aangebracht worden. Het unieke van deze trappen is dat, door vormgeving en uitstraling, deze trappen zowel geschikt zijn voor de woningbouw als de utiliteitsbouw. Dit komt doordat er moeiteloos gecombineerd kan worden met glas, staal of RVS. De trap krijgt door deze verschillende combinaties een luxe uitstraling. Hier komt nog bij dat de keuze in soorten hout enorm is. Gaat uw voorkeur uit naar klassiek eikenhout of kiest u liever voor het karakteristieke en natuurlijke bamboe, het resultaat zal overweldigend zijn.

Een exclusieve moderne houten trap is een pronkstuk. En wilt u optimaal van dit pronkstuk blijven genieten, dan moet het goed onderhouden worden. Het dagelijks onderhoud gaat prima met de stofdoek of een vochtige doek, maar om uw trap in goede conditie te houden zult u het ook af en toe moeten lakken of oliën, afhankelijk van hoe intensief de trap gebruikt wordt. Na een behandeling is de trap weer als nieuw om er wederom jaren van te genieten.

Allstairs wil uw droomtrap graag voor u verwezenlijken. Alles wat niet standaard is en misschien onmogelijk lijkt, daar gaan wij met genoegen de uitdaging aan om het tot een prachtig kunstwerk te maken. Heeft u uw wensen al concreet of wilt u meer inspiratie opdoen, bezoek dan onze showroom in Ede. Wij denken graag met u mee, om samen de overtreffende trap voor uw woning te realiseren. Wilt u alvast zelf met uw trap aan de slag, kijk dan op onze site www.allstairsonline.nl.

Bekijk meer trappen