dichte stalen wentel / bordes trap

Stalen trappen

Stalen trappen

Er zijn veel verschillende soorten staal en doordat staal uit verschillende componenten bestaat, bezit iedere staalsoort weer zijn unieke eigenschappen en mogelijkheden. Bij een stalen trap denk je al gauw aan een kil, saai en standaard object, maar dat hoeft zeer zeker niet het geval te zijn. Een stalen trap kan zeer elegant en stijlvol zijn met een exclusieve uitstraling. Dit komt nog meer tot uiting als die gecombineerd wordt met andere materialen zoals glas, natuursteen of hout. Op die manier kan een luxe trap met een strak design gerealiseerd worden, die een lust is voor het oog en een blikvanger in je huis.

Er zijn heel veel toepassingsmogelijkheden voor een stalen of roestvrijstalen trap. Zo bestaan een halfslagtrap, kwartslagtrap, bordestrap, spiltrap en wenteltrap tot de mogelijkheden, maar ook een rechte steektrap is een optie. Treden kunnen zwevend of semi-zwevend vervaardigd worden. Een stalen trap is mooi te combineren met een prachtige balustrade, die ook weer in verschillende stijlen gerealiseerd kan worden, bijvoorbeeld door er siersmeedijzer in te verwerken. Al deze trappen kunnen afgewerkt worden met een poedercoating of gewoon schilderwerk. De luxere variant van staal, roestvrij staal, heeft geen afwerking nodig. Wel kan dit geborsteld worden voor een matte look, ook wel geslepen RVS genoemd. In de villabouw en de jachtbouw komt hoogglans gepolijst RVS veel voor, omdat hier minder vuil aan hecht. Staal en RVS kunnen uitstekend gecombineerd worden met glas, natuursteen of hout. Uw stalen trap wordt een bijzonder exemplaar, een plezier om te gebruiken en naar te kijken. De allernieuwste trend in de trappenwereld is “blauwstaal”, warm gewalste staalplaat met een blauwe uitstraling. Dit materiaal geeft de trap een robuuste en stoere uitstraling. Kiest u voor blauwstaal, dan heeft u echt een unieke trendy trap in uw huis, die zelfs elegant kan ogen als de traptreden afgewerkt worden met leer.

Een stalen trap kent, zoals we hierboven al uiteenzetten, een veelheid aan mogelijkheden, eigenschappen en toepassingen. Staal is zeer sterk, duurzaam en recyclebaar en is dus milieuvriendelijk. Staal is een veelzijdig materiaal vanwege de vele mogelijkheden in toepassing en afwerking. Een bekende variant van staal is RVS (roestvrij of roestvast staal). Dit is de luxere variant van staal en geeft daardoor de trap een nog meer exclusieve uitstraling. Bij een RVS-trap is afwerking niet nodig. Door het materiaal in combinatie met zwevende of semi-zwevende treden krijgt de trap een transparant karakter. Een stalen trap leent zich ook heel goed voor zakelijke bestemmingen bijvoorbeeld in een kantoorpand en kan er, indien gewenst, een robuust en/of industrieel karakter aan gegeven worden. 

In een woonhuis wil men bijgeluiden door het belopen van de stalen trap het liefst vermijden. Daardoor wordt vaak gekozen voor de verwerking van hout in de traptreden. Een stalen trap heeft niet veel onderhoud nodig. Regelmatig schoonmaken met een geschikt reinigingsmiddel en van tijd tot tijd een visuele inspectie, maakt dat u heel lang plezier heeft van uw stalen trap. RVS heeft minder onderhoud nodig dan staal. Voor exacte informatie wat betreft onderhoud van stalen trappen kunt u ons benaderen.

Een stalen trap is duurzaam en onderhoudsarm en past prima in een modern en strak interieur, maar ook even zo goed in een zakelijke bestemming. Ook als u een trap wilt hebben die niet te veel opvalt, dan is een stalen trap een hele goede keuze. Met relatief weinig materiaal kan een solide, stevige trap gerealiseerd worden. Afgewerkt met dunne buizen of kabels is een bijna onzichtbare, maar toch stevige borstwering mogelijk. Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak vrijblijvend een afspraak of bezoek onze showroom, zodat wij uw wensen kunnen uitwerken.

Bekijk meer trappen